Grasse, France

Panoramic view and committed architecture

193 m²  – Design by Martine LODS – Living Accommodation

Clinging to the hillside, in sloping grounds of 5,000 sq.m in the midst of a dense oakwood, this villa is the work of architect Martine LODS. A fine signature for this practical, expressive home with deeply committed codes, both technical and esthetic. This house “suspended” on the hills around Grasse surveys the Côte d’Azur.

The villa consists of an ingenious combination of wood and metal, on two floors intersected by half-levels, giving living space of approx. 193 sq.m. An impression of structural lightness is marked by the detachment of the sloping grounds and the airy terrace in front of the main facade.

The layout is simple: the ground floor is comprised of an entrance hall, cloakroom and guest toilet.

On the upper garden level, the main room is comprised of a large living-room with wood-burning stove, an open kitchen and a utility room to the rear. A screening room with insert hearth completes this floor. The suspended half-level used as a study overlooks the living-room. This floor is completed by a master suite with bathroom. Finally, the remaining floor consists of two bedrooms with adjoining shower rooms. 

Terraces surround the house, enabling its occupants to take full advantage of its panoramic view of the Mediterranean. A swimming pool with a chlorine treatment system, a car-port and a storage area with a technical unit/workshop complete the villa’s amenities.

Technical amenities include an alarm system, anti-intruder picture windows, a centralized vacuum system and water softener.

For fans of architecture and panoramic views.

Prix : 1 495 000 euros

Contact us
Print
Ref :

Photos : © Hervé Le Dû

Our selection

FAVORITE OF THE EXPLORER

Rémi Guisset

+33 (0)6 60 89 20 11
remiguisset@lexploreur.com

Jérémy Bailet

+33 (0)6 61 01 71 08
jeremybailet@lexploreur.com